WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Ireland 13 Year Old 2002 for Dram 4 ALS

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, maart 14, 2017 17:24:09

Bottelaar: The Nectar of the Daily Dram
Regio: Ierland
Fles: Ireland 13 Year Old 2002/2015 The Nectar of the Daily Dram for Dram 4 ALS, 232 bts
Kleur: licht goud
ABV: 55,5%

Meer van hetzelfde

ALS is de afkorting van Amyotrofische Lateral Sclerose, een aandoening die momenteel onderwerp uitmaakt van verschillende onderzoeken naar een geneesmiddel. Om dit te sponsoren, worden af en toe door enkele vrienden een single cask whisky gebotteld, waarvan een deel van de opbrengst dan naar dit onderzoek kan gaan. Zo hadden we al een Clynelish en Old Pulteney botteling, maar ook deze Ierse whiskey die vorig door The Nectar werd geselecteerd voor Dram4ALS. Het is dan ook fijn te kunnen zeggen dat deze al lang uitverkocht is.

Lekker frisse en fruitige neus op wit fruit, kiwi en banaan. Een enkele lychee. Heerlijk blaadje munt. Amper kruiden. Waxy. Echt fris, doet meteen weer naar de zomer verlangen. Met wat water bij wordt hij nog zoeter en krijgt hij een 'groen' kantje, als u begrijpt wat ik bedoel.

Stevige aanzet op meer van hetzelfde, met het witte fruit in de hoofdrol, onmiddellijk gevolgd door een flinke dosis marsepein. Dan volgt de banaan en iets van witte chocolade. De munt en de lychee zijn ook weer van de partij. Hier hoeft geen water bij, ondanks het stevige alcoholpercentage. Maar doe je er toch wat druppeltjes bij, zal je niet teleurgesteld zijn. Integendeel, hij wordt dan echt een frisse aperitief (hoewel er een floraal kantje komt opzetten).

Lekker lange finish op meer van hetzelfde met een opstoot van witte peper op het sterfbed.


Nogal eendimensionaal (waarmee ik bedoel dat neus, smaak en afdronk allemaal in dezelfde lijn liggen), maar daarom niet minder goed. Zeer drinkbare Ier, zeker met wat H2O.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 29-08-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3592