WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Teeling 2002 Single Cask for Belux

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, maart 14, 2017 07:29:04

Distilleerderij: Teeling
Regio: Ierland
Fles: Teeling 2002 Single Cask for Belux, Bourbon Cask #2107
Kleur: witte wijn
ABV: 51,5%

Bigarreau Burlat

Importeur The Nectar viert zijn 10-jarige bestaan. Daar horen uiteraard heel wat leuke bottelingen bij. Dit is er zo eentje: een single bourbon cask uit 2002 van het Ierse label Teeling. Het vat werd afgevuld in 2016 op 51,5%. De whiskey is bijzonder bleek.

Op de neus is het alvast een zoet fruitbommetje met zowel witte als meer tropische vruchten. Ik krijg meloen, bigarreau burlat kersen, appelsien en aardbeien. Het hout heeft nog wat vanille en kruidnagel toegevoegd. Fris en zomers.

Hij is zacht en zoet bij aanzet, maar onmiddellijk wordt hij wat pikant. Zoethout, kruidnagel, kaneel en zelfs een chilipepertje. Het fruit evolueert naar de meer gekonfijte variëteit. Vooral de bigarreau en appelsien keren weer, gevolgd door een schijfje gedroogde ananas.

Hij zindert lekker lang na op de tong en hult heel je mondholte in een warme gloed. Op het sterfbed zet hij je mond helemaal droog.

Heerlijk fruitige whiskey. Ik ben betrekkelijk zeker dat het een Bushmills is. De fles kost net geen 80 EUR.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 02-10-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3591