WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Teeling 15 Year Old Revival

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, maart 13, 2017 17:18:38

Distilleerderij: Teeling
Regio: Ierland
Fles: Teeling 15 Year Old Revival, Ex-Rum Barrels, 10.000 bts
Kleur: goud
ABV: 46%

Pompelmoes

Om de opening van de nieuwe Teeling Distillery in hartje Dublin te vieren, brachten de eigenaars een 15-jarige Ier op de markt, die in 1999 te slapen was gelegd op rumvaten. Op eigen productie is het nog even wachten, dus dit zijn oude stocks.

Heel erg fruitige neus op voornamelijk onrijpe banaan en ananas, met een hint van mango en guava. Licht floraal. Kokosnoot komt erg fel opzetten, wat hem bijzonder zoet maakt, gevolgd door pompelmoes. Wat gember en een mespuntje zout.

Op smaak is hij bijna tropisch te noemen. Allerhande geel fruit, maar met een flink bittertje van zowel de eik als van roze pompelmoes. Hij is ook een pak kruidiger dan de neus deed vermoeden met opnieuw gember, maar vooral peper nu. Een tikkeltje waxy, wat ik wel prettig vind.

De afdronk is betrekkelijk lang, maar de eik wordt nu wel heel luid. Niet dat het stoort, maar toch.


Heerlijke Ierse whiskey, maar naar mijn mening een tikkeltje te duur voor wat je krijgt met zijn prijskaartje van pakweg 95 EUR. Maar de fles valt wel op in je kast, dat mag ook gezegd.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 29-08-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3590