WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Teeling Single Grain

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, maart 13, 2017 07:24:15

Distilleerderij: Teeling
Regio: Ierland
Fles: Teeling Single Grain, OB 2015, Wine Casks
Kleur: goud
ABV: 46%

Snoepwinkel

Naast single malt releases heeft Teeling ook deze Single Grain op de markt gebracht (in augustus 2015), die een finish kreeg op wijnvaten. Ik verwacht me aan veel zoetigheid.

De neus barst van de vanille, maar vertoont daarnaast ook flink wat honing, frambozen en snoepgoed. Denk aan de geur die je tegemoet komt als zo'n snoepwinkel binnenstapt waar je zelf met een schepje een plastic puntzak kan afvullen. Dankzij een hint van leder, warme kruiden en wat geprakte banaan, blijft hij toch lekker in balans.

Hij heeft een goeie body in is lekker romig. Een volle smaak van vanillepudding met wat munt, karamel, abrikozen en een hint van kokosnoot. Aangenaam en warmend. Peper en wat gember. Hint van noten. Het snoeperige is op smaak een pak minder, wat ik een voordeel vind. Dat neemt niet weg dat hij wel bijzonder zoet blijft.

De middellang afdronk offreert opnieuw wat noten, peper en gedroogde abrikoos. Hij is wel betrekkelijk droog.

Leuke grain, zonder groots te zijn. Doet wat aan Greenore denken (wat best zou kunnen, natuurlijk, want uit de oude Cooley-stal).

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 04-09-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3589