WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Dunville's Very Rare 10 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, maart 12, 2017 15:07:03

Distilleerderij: Echlinville Distillery
Regio: Ierland
Fles: Dunville's Very Rare 10 Year Old, PX Finish
Kleur: oud goud
ABV: 46%

Braeburn

De Noord-Ierse Echlinville Distillery werd opgericht in 2012 en hun eerste spirit is ondertussen heuse whiskey, maar die is nog niet op de markt. Hun gin en vodka wel. Maar toch hebben ze al twee bottelingen op de markt onder de naam Dunville's Very Rare Old Irish Whiskey - eentje mét en eentje zonder leeftijdsaanduiding. Die mét leeftijdsaanduiding - die we nu gaan proeven - rijpte tien jaar, alvorens nog een finish te krijgen in PX sherryvaten. Waar de stock vandaan komt, kon ik niet achterhalen, maar het lijkt me aannemelijk dat ze bij buurman Bushmills gingen aankloppen.

Geparfumeerde neus op noten, overijpe banaan, nat metaal (ja, hoor) en Braeburn appels. Iets wat me aan shampoo doet denken, wat natuurlijk niet zo fijn is.

De aanzet is eerder licht op ananassap en diezelfde Braeburn appels. Flink wat gember en witte peper. De eik blijft niet onbetuigd. Voor een tienjarige is deze nogal 'jong', als u begrijpt wat ik bedoel.

De afdronk is verrassend lang met opnieuw enkele noten op de achtergrond.


Bwah, geen slechte whiskey en een leuke fles, maar kapot ben ik er niet van. Net geen 60 EUR, wat ik te veel vind voor dit spul, ook al won hij op de World Whiskies Awards 2015 de titel 'Best Irish Single Malt Under 12 Years'.

79/100

Geproefd door Mark Dermul op 28-08-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3588