WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Jameson Caskmates Stout Edition

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, maart 12, 2017 10:01:13

Distilleerderij: Midleton
Regio: Ierland
Fles: Jameson Caskmates Stout Edition
Kleur: oud goud
ABV: 40%

Grenadinelimonade

We blijven nog even bij Jameson, die in 2014 een (naar eigen zeggen 'leuk') experiment uitvoerden met biervaten. Hun Jameson Caskmates rijpte oude whiskeyvaten die intussen gebruikt waren door de Cork's Franciscan Well Brewery om hun stout in te laten rijpen. Er zouden nog meerdere zogenaamde Caskmate edities op stapel staan.

De neus is alvast mierzoet en doet wat aan grenadinelimonade denken, maar aan niets anders. Doh! Dit is een bijzonder inactieve neus, moet ik zeggen, hoor. Dat valt me wat tegen.

Hij is eerder vlak op smaak ook, spijtig genoeg. Wat chemisch zoet met vanille en iets snoeperigs, maar daarmee is alles gezegd. Nou, behoudens een kleine kruidigheid in de vorm van peper en nootmuskaat. Fruit? Nope.

De finish is middellang, maar weinig boeiend. Meer van hetzelfde.


En waar is de invloed van de stout? Wellicht de minst interessante Jameson die ik al proefde. Laatst gezien voor 35 EUR.

73/100

Geproefd door Mark Dermul op 21-08-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3587