WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glentauchers 18 Year Old 1996 Whisky-Fässle

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, februari 09, 2017 07:25:42

Distilleerderij: Glentauchers
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glentauchers 18 Year Old 1996/2014, Whisky-Fässle, Bourbon Barrel
Kleur: goud/
ABV: 51,9%

Zoetzuur

Deze Glentauchers (spreek uit 'glen-toch-ers') werd door de Duitse Indie Whisky-Fässle op de markt gebracht in 2014. Het is een single bourbon barrel op vatsterkte en na het lezen van deze notes zal u het met mij eens zijn dat het een geluk is dat deze niet verdween in Ballantine's, Chivas Regal of Teacher's Highland Cream.

De neus vertoont heel veel gelijkenis met de Glentauchers 1996 van Highland Laird die ik zopas proefde. Hij is net wat zoeter en ronder. Minder ontbijtgranen, meer fruit. Denk perzik, abrikoos, mango en banaan. Zoetzure appels. Vanille, munt en een hint van wilde bloemen. Wordt romiger naarmate je hem wat laat ademen.

Mooi romig op de tong, ook. Fruitig zoet met een herbale twist. Groene tuinkruiden ondersteunen al het witte en gele fruit van de neus. Er zit een mooie kruidigheid aan vast. Denk peper, gember, zoethout en kamfer. Prima balans, overigens.

Op de middellange afdronk doven de kruiden wat uit ten voordele van banaan en vanille.

Zomerdram met prima neus, prima palate, prima afdronk. Meer moet dat niet zijn.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 11-10-2016
(om andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3557