WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glentauchers 18 Year Old 1996 Highland Laird

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, februari 08, 2017 07:28:23

Distilleerderij: Glentauchers
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glentauchers 18 Year Old 1996/2014, Bartel Rawlings Int 'Highland Laird'
Kleur: goud
ABV: 52,2%

Kellogg's

Glentauchers is niet bepaald een mooie distilleerderij. Deze heimat van het bekende Black & White is een heuse fabriek die vooral voor de blenders produceert. Maar bij de onafhankelijke bottelaars kan je best wat Glentauchers vinden. We zetten er deze week drie op een rijtje, allemaal 18 jaar oud en allemaal op vatsterkte. Beginnen doen we met deze van Bartel Rawlings.

Frisse, zomerse neus op jonge appeltjes, vanille, vers afgereden gras, munt en citroen. Iets van ontbijtgranen. Ja, corn flakes, de echte, van Kellogg's. De tweede snuif doet daar nog wat onrijpe banaan bij.

De body mocht iets grootser, maar hij is lekker. Fruitig (meer van 't zelfde) en pittig gekruid. Denk peper, gember en een toefje kaneel.

Middellange afdronk op appel, vanille en peper.

Drinkt vlotjes weg en zou niet misstaan op een zomers terras. Verkrijgbaar bij Anverness. Bedankt, Peter!

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 11-10-2016
(om andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3556