WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Cardhu 12 Year Old Simon Frères

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, februari 04, 2017 16:16:38

Distilleerderij: Cardhu
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Cardhu 12 Year Old for Simon Frères, 750ml
Kleur: goud
ABV: 43%

Goed in zijn Genre

Deze 12-jarige Cardhu werd lang geleden gebotteld voor het Franse Simon Frères in Parijs. Het is nog een fles van 750ml, dus wellicht een distillaat van voor mijn geboorte, wat altijd leuk is (maar absoluut geen garantie op kwaliteit, laat ik dat er meteen bij zeggen). Gebotteld op 43% in tegenstelling tot de releases van vandaag, die op 40% zitten.

Mierzoete neus op ananasblokjes, zuurtjes en colaflesjes - allemaal uit de snoepwinkel welteverstaan. Nog wat vers afgereden gras en een bittere appelsien, maar... helaas ook een klein beetje OBE. Dat was misschien wel te verwachten. Gelukkig blijven de gymschoentjes niet al te lang hangen.

De body is behoorlijk olieachtig en de malt is zacht gekruid. Denk gember, zoethout, peper en een mespuntje kaneel. Ook op smaak is hij snoeperig zoet, maar ook een tikkeltje herbaal. Wat groene tuinkruiden. Dit valt me zelfs best mee.


De afdronk is zoet (verrassing!) en kruidig, maar wel erg kort.


Goed in zijn genre, noemen we zoiets. Beter dan de hedendaagse versie, moet ik zeggen.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-12-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3552