WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Cardhu Amber Rock

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, februari 03, 2017 07:27:44

Distilleerderij: Cardhu
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Cardhu Amber Rock
Kleur: goud
ABV: 40%

Verse Vijgen

De Cardhu Distillery is de spirituele thuis van Johnnie Walker. Deze Speysider is al sinds de begindagen van de meest verkochte whisky ter wereld de zogenaamde fingerprint malt. Tot 1981 werd ze Cardow genoemd. Slechts 25% wordt als single malt gebotteld. Dit is er zo eentje, de Cardhu Amber Rock. Het is Cardhu's antwoord op de NAS-releases, denk ik dan.

De neus is erg zoet op honing, Granny Smith appels, gele rozijnen en mandarijn. Er zit ook een herbaal kantje aan en wat vers gezaagde planken. Evolueert naar verse vijgen. Erg zacht gekruid. Na enkele ogenblikken vlakt hij wat af en gaat hij zelfs richting verschaalde pils. Niet te lang laten staan, dus.

De body is aan de lichte kant, maar niet waterachtig. Op smaak is hij minder rond dan op de neus, moet ik zeggen. Flink wat zoete mout, appelsienen (schil incluis), ruwe suiker en zelfs koffiegruis. Er zit een klein bittertje in, wellicht van het hout.


De afdronk is verrassend lang op kaneel en appelsien.


Geen grootse malt, maar bijzonder toegankelijk. Net iets te bitter naar mijn goesting om echt super te zijn. Past wel prima bij een zoet gebak als pruimentaart. Niet eens 35 EUR.

79/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-12-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3551