WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Rubbens Happy Gin

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, januari 31, 2017 18:58:15

Distilleerderij: Rubbens
Regio: België
Fles: Rubbens Happy Gin
Kleur: clear
ABV: 40%

Speels

Happy Gin? De naam alleen al doet goesting krijgen. En de fles ziet er leuk en speels uit. Flower Power anyone? Naast de jeneverbes heeft deze no-nonsense gin ook volgende botanicals in zijn recept: jasmijn, vlierbloesem, roos, roze peper, koriander, gember, engel- en iriswortel, zeste van sinaasappel en citroen, kalmoes, zoethout, kardamom en amandel.

Ja, van die neus wordt je inderdaad happy. Hij is best zoet en floraal en krijgt daardoor een erg speels karakter. Na enkele ogenblikken begint hij zelfs wat snoeperig te worden.

Op de tong is hij best romig, bijna stroperig. Hij begint flink zoet, maar dat wordt onmiddellijk gevolgd door de verfrissende toetsen van citrus en een pittig kruidig element. Alsof er een pepertje in zit.

In de middellange afdronk proef je de amandelen. Dat is leuk.

GIN & TONIC

Ik wilde de smaak van citrus en het pepertje versterken, dus voegde ik - na het obligate ijs - wat citrusschillen en ongemalen peperbolletjes toe. Daarover heen schonk ik de Schweppes Premium Mixer tonic. Resultaat: zoete, fruitige, frivole G&T. Hoewel het typische bittertje wat ontbreekt (daar hou ik wel van in mijn G&T), is dit een erg zomers drankje waarmee je ongetwijfeld iedereen kan plezieren.

Een allemansvriend waar je vrolijk van wordt. Pakweg 35 EUR. Ik hou er wel van. Bedankt, collega's, voor dit leuke geschenk.

Geproefd door Mark Dermul op 14-01-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3548