WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Sinners Gin Pussy Proof

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, januari 29, 2017 09:48:36

Distilleerderij: onbekend
Regio: België
Fles: Sinners Gin Pussy Proof, 500ml
Kleur: roze
ABV: 40%

Hibiscus

U herinnert zich ongetwijfeld nog de Sinners Gin en zijn opvolger Sinners Gin Devil Proof (op maar liefst 69%). De eerste was een gin voor iedereen en de tweede voor stevige kerels, zeg maar. Nu is er een derde, Pussy Proof, voor euh... watjes? Of wordt hier op de dames gemikt? Mij maakt het niet veel uit, ik vind de fles er leuk uitzien, vond de vorige twee erg lekker, dus wil ik deze ook graag proeven. Het roze kleurtje werd trouwens verkregen door infusie met hibiscus, wat hem een zoeter karakter geeft.

Op de neus is het alvast geen klassieke gin. Tuurlijk, de jeneverbes is duidelijk aanwezig, alsook wat citrustoetsen. De kardemom en vooral de koriander tekenen present, maar de hibiscus zorgt effectief voor een aantrekkelijk, weliswaar erg zoete, toets.

Op smaak zijn het de hibiscus in de eerste en de citrus in de tweede plaats die de lakens uitdelen. Hij smaakt licht floraal en zoet. De hibiscus is overduidelijk de rode (roze?) draad in dit verhaal.

De finish is middellang en zacht bitterzoet.

GIN & TONIC

De vorige twee Sinners combineerden lekker met een Thomas Henri tonic, dus was de keuze snel gemaakt (ook al liet ik me vertellen dat hij zeer vlotjes te combineren valt met de nieuwe Fever Tree Aromatic). Bitterzoet, zo kan je hem het best omschrijven. Wat mij betreft zowel een dorstlesser als een eetlustopwekker. Prima aperitiefje.

Een roze gin & tonic, je ziet het niet alle dagen. Maar het komt heerlijk zomers over en het feit dat hij zoet is draagt daar zeker aan bij. En ja, de dames gaan dit erg lekker vinden (maar ik ook!). Exclusief gedistilleerd en gebotteld en bijgevolg verkrijgbaar bij Drankenwereld in Wommelgem. Je kan hem hier online bestellen.

Geproefd door Mark Dermul op 14-01-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3544