WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

RoughStock 2009

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, juli 13, 2016 17:52:01

Distilleerderij: RoughStock
Regio: USA
Fles: Roughstock Montana Whiskey 2009/2013, cask 48B
Kleur: brons
ABV: 59,8%

Cowboys

RoughStock wordt in Bozeman, Montana gedistilleerd. Het is een van de vele craft distilleries die de afgelopen jaren uit de grond gestampt werden. Ze maken hun whiskey in een column still. Het is de eerste distilleerderij in meer dan 100 jaar in Montana. Hun Black Label wordt vermarkt als een 'Western Style' whiskey. Tja, Montana is natuurlijk een staat met Cowboys. Dit single cask leverde een whiskey op met een sterkte van 59,8%. Opgelet: dit is een single malt!

Leuke neus op gedroogde planten, karamel, toffee, ongebakken brood, donker fruit, chocolade, verbrande naaldboom en gezouten boter. Het is even wennen, maar uiteindelijk vind ik dit best lekker. Als je hem wat laat staan wordt hij romiger en zelfs een tikkeltje umami.

Zeer rond en rijk, maar ook flink kruidig (gember, kaneel, flink wat pepers!). Na de scherpe aankomst wordt hij snel zachter en zoeter. Maar de eerste slok is betrekkelijk bitter, bijna astringent, op getoaste eik en dennennaalden. Dan komt het fruit erdoor. Appels en appelsien, maar ook gedroogde ananas. Verbrande suiker, gekonfijte schil van bloedappelsien. Mooi, hoor.

De afdronk is erg lang en donkerzoet. Na twee glazen heb je nood aan een groot glas water.


Stevige jongen, hoor. Niet voor broekventjes. Ah, neen, voor Cowboys, hé! Pakweg 80 EUR in onze contreien.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-05-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3360