WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Breuckelen New York 77 Wheat Whiskey

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, juli 10, 2016 09:13:48

Distilleerderij: Breuckelen Distilling
Regio: USA
Fles: Breuckelen New York 77 Wheat Whiskey, 427 days old
Kleur: amber
ABV: 45%

BBBB

Dit is een fles die ik tijdens mijn kerstvakantie in New York oppikte (en achteraf gezien aan de dure kant betaalde). Een locaal product, want de distilleerderij staat in Brooklyn (wat een verbastering is van het oude Breukelen, verwijzend naar de Nederlandse immigranten van weleer) en hun 77 Wheat Whiskey wordt gestookt van lokaal verbouwde gerst. De 77 verwijst dan weer naar het huisnummer van de distilleerderij in 19th Street. Ze bottelen min of meer wanneer ze daar zin in hebben en vermelden dan het aantal dagen rijping op hun fles. Op mijn fles pronkt '427 days old'.

Zachte neus op bosbessen, boerenboter, butterscotch en bruine suiker. Bangelijk veel 'b'-s, als u het mij vraagt. Mierzoet en licht gekruid. Doet ook een beetje denken aan een bruine toast. Een licht floraal element.

De body houdt het midden tussen olieachtig en stroperig. Hij proeft overigens wat naar siroop. Ahornsiroop om precies te zijn. Pruimen, rozijnen, iets van koffielikeur. Maïs op de barbecue. Maar hij bijt absoluut niet. Doet wat dat betreft wat aan Bernheim Original denken, ook al een tarwewhiskey.

De afdronk is middellang, zacht en drogend.


Ik ken maar weinig mensen die hem geproefd hebben en niemand lijkt hem goed te vinden. Ik ben de uitzondering. Oh, well, dat is ook niet de eerste keer. Aanrader! In de distilleerderij te koop voor $52, ik betaalde in de liquor store in Manhattan's Grand Central Terminal $79. Afzetterij (nou ja, in Europa kost hij toch 75 EUR)!

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-05-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3356