WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Jack Daniel's No. 27 Gold

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, juli 07, 2016 07:03:30

Distilleerderij: Jack Daniel
Regio: USA
Fles: Jack Daniel's No. 27 Gold, Double Barreled
Kleur: koper
ABV: 40%

Tandeloos

Behoeft de distilleerderij van Jasper Newton 'Jack' Daniel nog een introductie? Zijn Old No 7 is één van 's werelds meest verkopende bourbons. Maar vandaag zetten we de No 27 Gold aan de lippen, die bedoeld is voor de Duty Free Range, maar ondertussen toch betrekkelijk makkelijk ter verkrijgen is buiten de luchthaven ook. Hij is dubbel gerijpt: eerst in Amerikaanse eik en nadien nog in vaten van de bekende suikerahorn, de boom die ook gebruikt wordt voor het Lincoln County Process. Het nummer 27 heeft niet zoveel betekenis. De 7 verwijst naar de oude bestseller (die zijn nummer dan weer dankt aan het feit dat Jack Daniel's als 7e een vergunning kreeg in de States), terwijl de twee louter verwijst naar de dubbele rijping.

Romige en rijke neus op rozijnen, pruimen, tabaksbladeren, iets rumachtig en wat kruiden. Verrassend zacht, wel. Na enkele ogenblikken krijg ik nog wat okkernoten.

Mooi mondgevoel, zijdezacht en licht gekruid bij aanzet. Nu krijg ik naast de rozijnen een karrenvracht aan honing en een hint van chocolade. Ahornsiroop, gedroogde vijgen, tabak. Hij is compleet tandeloos endat bedoel ik in de goede zin. Niks van bite, niet te alcoholisch en niet te scherp gekruid. Dat maakt hem gevaarlijk drinkbaar.

De afdronk is eerder kort, maar zacht en zoet.


Dit is nog maar de 5e Jack die ik probeer. Maar wel mijn favoriet, omwille van zijn zachte karakter. Helaas veel te duur voor wat het is.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 08-05-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3353