WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Invergordon 40 Year Old 1974 Douglas Laing XOP

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, januari 31, 2016 09:26:32

Distilleerderij: Invergordon
Regio: Schotland
Fles: Invergordon 40 Year Old 1974/2014, Douglas Laing XOP, Cask #DL10577, 171 bts
Kleur: amber
ABV: 50%


Orangettes

Invergordon is de graandistilleerderij van Whyte & Mackay - die u ook nog kent van Fettercairn, Isle of Jura en Dalmore. Deze 40-jarige werd door onafhankelijk bottelaar Douglas Laing op de markt gebracht in hun XOP - Extra Old Particular - reeks.

Ha! Een succulente neus vol met honing, orangettes, karamel en vers gebrande koffie. Daarnaast verse kokosnoot en gekonfijte ananas. Een neus met klasse, dat is zeker!

Hij is mooi romig en mondvullend, onmiddellijk licht pikant van kruidnagel en kaneel. Hij wordt dan warmend zoet op vanillevla, appelsienmarmelade en licht bittere chocolade. Tannine is zeker present, maar niet over the top. Iets van menthol zorgt voor een frisse uplift. Bananenlikeur? Pruimtabak? Espresso en iets wat me erg aan rum doet denken. Midpalate wordt hij bijzonder zoet.

De finish is mediumlang en wordt betrekkelijk bourbonny, als u begrijpt wat ik bedoel.

Hij kan de belofte van de neus niet helemaal waarmaken op smaak, daarvoor is de tannine iets te nadrukkelijk aanwezi. Maar dat dit een grain van grote klasse is, staat buiten kijf! Voor 325 EUR mag dat ook wel.

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 08-12-2015
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3196