WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Ayrshire Grain 1988 Signatory

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, januari 28, 2016 07:25:49

Distilleerderij: Girvan
Regio: Schotland
Fles: Ayrshire Grain 1988, Signatory
Kleur: witte wijn
ABV: 43%


Chemisch

Ayshire is de naam die onafhankelijk bottelaar Signatory geeft aan de graanwhisky van Girvan. Deze werd gedistilleerd op 21 augustus 1998 en gebotteld op 18 november 2014. Het is dus een 16-jarige. Bijzonder bleke jongen.

Een neus vol kokosnoot, meloen, vanille en witte chocolade. Iets van menthol? Ik ben aangenaam verrast. Helaas duurt het niet lang. Laat hem 10 minuten staan en je ruikt hem niet meer.

De body is niet waterachtig, maar ook niet romig. Iets tussenin. Maar wel best kruidig. Denk peper en... nee, enkel peper. Het fruit keert weer, maar is nu wel gewikkeld in een zoet, maar chemisch aandoend, jasje. Ik kan een tube lijm niet uit mijn geestesoog halen. Jammer.

Dat chemische gevoel blijft wel hangen tot op het sterfbed en doet me een beetje bekken trekken.

De neus was veelbelovend in het begin. Maar hij kon het niet waarmaken op smaak. Zo rond de 35 EUR, wat spotgoedkoop is. Maar is het daarom waar voor je geld?

76/100

Geproefd door Mark Dermul op 06-12-2015
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3193