WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Lambertus 10 Year Old Single Grain Second Bottling

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, januari 27, 2016 07:02:38

Distilleerderij: Rademacher
Regio: België
Fles: Lambertus 10 Year Old Single Grain, Second Bottling, Limousin Oak Cask
Kleur: vol goud
ABV: 40%

Winegums

Enkele jaren geleden proefde ik de eerste versie van deze Belgische single grain van Rademacher (en jeneverstokerij die al sinds 1836 bestaat). Later proefde ik ook hun gin, die kortweg '1836' heet. Geen van beiden kon mij echt bekoren. Deze Second Bottling rijpte op Limousin wijnvaten. Benieuwd of dat een positief effect heeft gehad op wat ik toen nogal bruusk Aqua Vitae Horribilis noemde.

Op de neus krijg ik winegums, kokos en rottende appelsien (geen offnote!). Iets van een wilde bloemenboeket. Flink zoet, dat wel. Zal de invloed van het wijnvat zijn, zeker? Iets van abrikozenyoghurt. Dit valt eigenlijk wel mee, hoor.

Hij is zacht op de tong en mierzoet. Opnieuw vooral winegums. Zoete dessertwijn lijkt dit wel. Een tikkeltje gekruid. Maar midpalate wordt hij plots wat geparfumeerd. Violetjes, de paarse snoepjes, weet u nog? Ja, een karrenvracht ervan, waardoor dit minder op een whisky dan wel op een likeur begint te lijken.

De afdronk is middellang, zoet en kruidig.

Tja, echt lekker is dit toch niet echt. Maar het is al een hele verbetering tegenover de eerste versie die ik proefde. Hij heeft een mooie weg afgelegd, maar hij is nog lang niet op zijn bestemming, wat mij betreft.

68/100

Geproefd door Mark Dermul op 06-12-2015
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3192