WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Invergordon 10 Year Old Single Grain

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, januari 26, 2016 05:56:04

Distilleerderij: Invergordon
Regio: Schotland
Fles: Invergordon 10 Year Old Single Grain
Kleur: witte wijn
ABV: 43%

Chemische Kokosnoot

We proeven een standaardbotteling van Invergordon, hun 10-jarige op 43%. Invergordon is de enige graandistilleerderij in Schotland die zich niet in de Lowlands bevind. Ik heb al wel wat oude Invergordon geproefd (25, 42 en 48 jaar oude), maar nog niet zo'n jonge snaak. De verwachtingen zijn, in alle eerlijkheid, dan ook niet erg hoog gespannen.

De neus is betrekkelijk spirity en groen, als u mij begrijpt. Doet wat aan suikerspin denken. Wat kokosnoot, maar eerder een chemische variant dan de eigenlijke vrucht. Gummi snoepjes. Er zit een metalig randje aan, alsof hij uit blik werd geschonken. Een beetje stekelbes en een beetje vanille. Niet erg groots, dus. Integendeel.

De aanzet is eerder waterachtig en astringent. Ouch, hij wordt zelfs onmiddellijk bitter en zuur. Heel alcoholisch. De vanille en de stekelbessen keren weer, worden vervoegd door wat witte peper, kinine en anijs, om dan helemaal uit elkaar te vallen.

De afdronk is mediumlang, maar wel zoetzuur, wat ik niet erg op prijs kan stellen.

Nou, nou, één van de minst interessante single grains die ik al proefde, hoor. Dit spul is de moeite niet waard. Heeft duidelijk veel meer tijd nodig om te ontwikkelen.

68/100

Geproefd door Mark Dermul op 10-08-2015
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3191