WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenturret 16 Year Old 30th Anniversary Scottish Weekend

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, januari 17, 2016 09:29:02

Distilleerderij: Glenturret
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Glenturret 16 Year Old 30th Anniversary Scottish Weekend, 750 bts
Kleur: vol goud
ABV: 44%

Karamel

Het Schots Weekend in Alden-Biezen vond dit jaar voor de 30e keer plaats. Dat werd gevierd met een festivalbotteling: een 16-jarige Glenturret. Ik liet me vertellen dat Marc Segers van WhiskyCorner uit Houthalen er voor iets tussen zat, maar veel meer dan dat weet ik niet deze release. Eén van de 750 flessen stond open op het Antwerps Whisky Festival, waar ik mijn sample scoorde.

Citroen, kruisbessen, vanille en - vooral - een karrenvracht aan karamel. Dat is de neus van deze Glenturret in een notendop. Onderliggend krijg ik nog wat romige witte chocolade. Licht gekruid.

Hij is fris en olieachtig tegelijk. Meteen een prikkelend pepertje, alvorens het fruit erdoor heen priemt. Volgens mij is er zeker een sherryvat mee gemoeid, want ik krijg mooie toetsen van appelsien, rozijnen en abrikoos. Op smaak doet hij een pak meer dan wat de neus beloofde. Dit is mooi. En een prima drinksterkte.

De afdronk is eerder kort, maar wel fris en fruitig.

Prima festivalbotteling waar de doorsnee whiskyliefhebber (no offense!) plezier aan zal beleven. Flessen waren op het festival 65 EUR.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 06-12-2015
(om andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3181