WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenturret 18 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, januari 16, 2016 08:52:17

Distilleerderij: Glenturret
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Glenturret 18 Year Old, OB 1990
Kleur: koper (met oranje schijn)
ABV: 40%

Karton

Deze 18-jarige Glenturret werd zelfs in 1990 gebotteld, wat betekent dat het een distillaat van eind jaren '70 betreft - van de vorige eeuw, welteverstaan.

De neus begint best aangenaam op zoute mout met appel en appelsien. Licht zoetzuur. Iets snoeperigs met flink wat honing. Voor de rest is er weinig aan de gang, maar dat gezegd zijnde is hier niets mis mee.

De aanzet is eerder zwak en toch pikant met een pepertje. Dat vervlakt heel snel, waardoor de malt uit elkaar valt. Hij vertoont midpalate plots flink wat grenenhout en wordt licht bitter. Karton is zijn deel. Nee, dit stelt teleur.

De middellange finish gaat van zoet naar zuur (als van grapefruit).

De neus was behoorlijk, maar de lichte body en smaak vallen tegen. Een beetje te scherp en bitter. Toch bedankt, Imanuel.

76/100

Geproefd door Mark Dermul op 13-09-2015
(om andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3180