WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenturret 12 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, januari 15, 2016 07:16:40

Distilleerderij: Glenturret
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Glenturret 12 Year Old, OB 1996
Kleur: witte wijn
ABV: 40%

Appelsap & Appelsiensap

De officiële 10 viel nog mee. Eens benieuwd of de 12-jarige, weliswaar nog veel eerder of fles getrokken, namelijk in 1996, beter doet.

Appelsap, appelsiensap en zoete mout: dat is de essentie van deze heel eenvoudige neus. Er komt na enkele ogenblikken nog een flink florale toets aanzetten, maar of dat een plus is, daar ben ik nog niet aan uit. Hij is alleszins miezoet met een heel licht zuurtje. Meevaller.

Oesje! Op smaak valt het onmiddellijk tegen. Zoetzuur met de nadruk op zuur, heel scherp en alcoholisch ondanks het lage ABV. Een tikkeltje aarde en flink wat hout maken hem droog. Het fruitige (dat zich vertaalt in appels en at citrusfruit) hebben moeite om zich te tonen. Tot slot krijg ik nog iets metaligs, alsof hij uit blik komt. Zou dat OBE zijn? Hij zit immers al bijna twintig jaar op fles, langer dan dat hij op vat gezeten heeft...

De finish is bijzonder kort, maar wel zoet en zacht.

De nieuwe tienjarige is een (kleine) verbetering.

79/100

Geproefd door Mark Dermul op 11-10-2015
(om andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3179