WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

18/12 De Bende van Boom

EventsGeplaatst door Mark Dermul wo, januari 13, 2016 06:20:55

Mijn laatste tasting van 2015, vlak voor ik afzakte naar de Big Apple, was voorbehouden voor een groep whiskyliefhebbers uit Boom. Ik was er al twee keer eerder geweest. Omwille van het feit dat deze goedgeluimde groep de reputatie heeft (en telkens waarmaakt) van zeer lawaaierig te zijn, heb ik ze omgedoopt tot de Bende van Boom.


Voor deze derde tasting kozen we voor het thema Reis rond de Wereld. Dit was dan ook de line-up.

- Teeling Single Malt (Ierland)

- Armorik Millésime 2002 (Frankrijk)

- Linkwood 7 Year Old 2007 (Schotland)

- Elijah Craig 12 Year Old (USA)

- Amrut Fusion (India)

- Yoichi NAS (Japan)

- Ledaig 10 Year Old 2004 (Schotland)


Na het aperitiefje uit Ierland – de Teeling werd over het algemeen nogal licht bevonden – was de groep zeer aangenaam verrast met de Franse single malt. De Linkwood – geslecteerd door De Cluysenaer – beviel menigeen, maar de Elijah Craig kon op minder bijval rekenen.


Na een korte pauze – kwestie van de smaakpapillen, maar ook de oren en stem even op adem te laten komen – kwam de Amrut aan de beurt. Die viel in zeer goede aarde, maar kon toch niet opboksen tegen het jonge Japanse geweld van Yoichi. De Ledaig – geselcteerd door The Bonding Dram en, net als de Linkwood, gebotteld door Signatory – moest de duimen leggen. Er waren maar weinig liefhebbers van turf. En de combinatie met sherry is niet altijd gemakkelijk. Mijn nummer één van de avond viel bijgevolg uit de gezamenlijke top drie.


Die zag er als volgt uit:


1- Yoichi

2- Armorik

3- Amrut


Als dank voor moed en zelfopoffering kreeg ik van Willy en de zijnen een fles brandy Carlos I XO Gran Reserva cadeau. Het moet niet altijd whisky zijn, toch? Heerlijk spul, overigens. Bedankt, gasten!


Volgend jaar opnieuw afspraak!  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post3177