WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bunnahabhain Young & Feisty Provenance

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, maart 15, 2015 12:32:39

Distilleerderij: Bunnahabhain
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Bunnahabhain Young & Feisty, Provenance, bourbon hogshead, 200ml
Kleur: witte wijn
ABV: 46%

Jong & Pittig

Deze Bunna kreeg geen leeftijdsaanduiding mee. Veel informatie is er niet te vinden over deze Provenance-botteling. Het enige wat het label nog meedeelt is dat deze een small batch editie is en dat hij Young & Feisty is. Blijkbaar jong spul, maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Maar is hij ook pittig? Hij is zo bleek als witte wijn. We zijn benieuwd.

Kijk, vanaf de eerste snuif is het onmiddelijk raak. Gerookte vis, natte aarde, een klein beetje mestgeur. Klinkt wellicht niet zo goed, maar op een lekker vuile Bunna is het zeer aangenaam. Hij is licht zurig als van... babykots. Ja, nog zoiets dat in tasting notes misplaatst lijkt, maar als u deze whisky ruikt zal u me gelijk geven. En opnieuw: het werkt. Nog wat zuurkool en bakboter en het plaatje is compleet. Lekkere neus.

De aanzet is een beetje te zacht, bijna waterachtig. Dat is jammer. Maar de turf en het zoete fruit maakt veel goed. Vooral wit fruit heb ik. Appels, peren en een hint van banaan. Flink wat citrus bij de tweede slok. Het geheel is gewikkeld in een rokerig jasje dat ik echt kan appreciëren. Ja, hij is inderdaad feisty.

De finish is betrekkelijk lang, rokerig en zoet.

Dit is een lekkere Bunna, no two ways about it.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 16-02-2015
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post2886