WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Craigellachie 10 Year Old 2003 Provenance

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, maart 14, 2015 07:50:46

Distilleerderij: Craigellachie
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Craigellachie 10 Year Old 2003/2014 Provenance, bourbon hogshead, 200 ml
Kleur: witte wijn
ABV: 46%

Afschuwelijk

Van Craigellachie heb ik eerlijk gezegd nog niet veel geproefd. Wat ik al proefde heeft me niet bepaald overdonderd. De malt is het hoofdbestanddeel van enkele blends, zoals Dewar's en White Horse. Deze botteling in de Provenance-reeks betreft een distillaat uit 2003. Hij is bijzonder bleek.

Meteen bij het schenken vult de kamer zich met een onaangename geur. Niets van fruit of graan op de neus hier, maar zure room, zuurkool en putjesgeur. Zelfs nadat ik hem even laat ademen, heeft hij alle moeite van de wereld om iets van fruit prijs te geven. Een hint van appel en wat tijm, maar veel meer valt hier niet te vinden. Wat een tegenvaller!

Hij zet olieachtig aan en is nu iets zoeter. Appelsap en wat vanille komen langzaam tevoorschijn, maar hij is bijzonder alcoholisch. Prikkelt. Nee, brandt zelfs een beetje. Zoete mout, witte suiker, maar betrekkelijk spirity, als u begrijpt wat ik bedoel.

De finish gaat helaas terug de zurige toer op, maar is gelukkig genadig kort.

Wat een vreemde keuze om dit te gaan bottelen, zeg. Op smaak en in de finish trekt het op niet veel, maar de neus is ronduit afschuwelijk.

60/100

Geproefd door Mark Dermul op 16-02-2015
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post2885