WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Dailuaine 10 Year Old 2002 Provenance

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, maart 13, 2015 07:33:18

Distilleerderij: Dailuaine
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Dailuaine 10 Year Old 2003/2014 Provenance, refill hogshead, 200 ml
Kleur: goud
ABV: 46%

Leuk

Deze week zetten we drie kleine flesjes uit de reeks Provenance aan de lippen, die we als geschenk meekregen na ons bezoek aan het hoofdkwartier van Douglas Laing in Glasgow, ondertussen een jaartje geleden. We beginnen met deze Dailuaine (waarvan de naam vreemd genoeg verkeerd op het label vermeld staat als Daluaine). Je komt deze Speysider raar of zelden tegen als single malt. Deze werd dus gebotteld onder het Provenance-label en betreft een distillaat uit 2003.

De neus is zoet en vettig. Doet aan boterbollen denken. Babelutten zoals ze zeggen. Daarnaast groene appels in de pan, graankoekjes en wat noten, bloedappelsien en zoethout. Nog wat perzik en banaan. Ja, dit is lekker.

Ook op de tong is hij lekker vettig. Daar hou ik wel van. Gekarameliseerde gember, gebakken appels, opnieuw wat appelsien. Betrekkelijk pittig op zoethout en witte peper met een hint van kokosnoot en banaan. Mooie verderzetting van de neus.

Betrekkelijk lange finish op zoete honing en kruiden.

Best leuke Dailuaine. Ondanks de jonge leeftijd heeft hij toch al wat diepgang. Het feit dat hij zo olieachtig is op zowel de neus als op smaak heeft hem extra punten opgeleverd.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 16-02-2015
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post2884