WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Mollem’s Levenswater : tastingverslag

EventsGeplaatst door Mark Dermul do, maart 12, 2015 07:20:29

Mollem’s Levenswater is een betrekkelijk jonge whiskyclub, maar wel met zeer veel goesting. Dat mocht ik aan den lijve ondervinden toen ik vrijdag 6 maart mijn tasting in de kantine van Voorwaarts Mollem animeerde.Na een betrekkelijk lange rit vond ik de locatie makkelijk. Immers, de jongens van Voorwaarts Mollem waren nog aan het trainen en dus brandden de spots op het voetbalterrein. Binnen waren Didier en zijn ploeg de stoelen en tafels al aan het klaarzetten. De beamer stond geduldig op mijn presentatie te wachten.

Ik had vooraf op hun website gekeken wat ze reeds geproefd hadden en zorgde er voor dat mijn line-up volledig nieuw was. Kwestie van interessant uit de hoek te komen, toch? Dit stond op het programma:


⦁ Cardhu Gold Reserve

⦁ Auchentoshan 11 Year Old 2001 Hepburn’s Choice

⦁ Teeling Irish Single Malt

⦁ Kilkerran 10 Year Old Bourbon Wood

⦁ Frankendram

⦁ Bowmore 16 Year Old 1992 Wine Cask Matured

⦁ Kilchoman 5 Year Old Natural Cask StrengthHet leuke aan de heren (er waren geen dames aanwezig!) was dat zij al best wat van whisky wisten. Het waren liefhebbers met een doorgedreven kennis, waardoor ik het eerder saaie gedeelte van de geschiedenis en het productieproces in een versneld tempo kon doorfietsen en meteen aan de slag kon gaan met de gouden nectar.


De Cardhu werd algemeen beschouwd als een foutloze aperitiefwhisky. Lekker, maar niet wereldschokkend. De Auchentoshan was al een pak karaktervoller met een goeie afdronk. Daar was iedereen het over eens. Maar de Teeling single malt viel bij iedereen bijzonder goed in de smaak. Hetzelfde kan ook gezegd worden van de Kilkerran, die lekkere old school whisky van Campbeltown.Na de pauze schonk ik als eerste mijn Frankendram, een experiment dat ik de afgelopen twee jaar bekokstoofde. Deze blended malt, die bestaat uit 200 single malts, mocht op heel wat bijval rekenen. Het is ook een leuk verhaal, natuurlijk. Maar toen ik de Bowmore geschonken had, werd het stil in de zaal. Dit was voor velen een toppertje (en zou dan ook afgetekend de winnaar van de avond worden). Tot slot kwam nog een jonge Kilchoman op vatsterkte op ons af. Die vond ik persoonlijk dan weer zeer, maar dan ook zeer lekker, maar voor de groep viel hij zelfs buiten de top drie.Traditiegetrouw werd door middel van handopsteking een top drie samengesteld. U zal het mij vergeven dat ik apetrots was dat mijn Frankendram zelfs één keer werd gekozen als winnaar. Uiteindelijk eindigde hij op de vierde plaats, na deze drie:

1. Bowmore

2. Teeling Single Malt

3. Kilkerran


Na de tasting ging het whiskycafé open en schonken Didier en Frank heel wat lekkers. Er stonden enkele pareltjes tussen, hoor!


Ik dank Mollem’s Levenswater voor een bijzonder gezellige avond en kijk er naar uit om in het najaar opnieuw een leuke line-up te mogen presenteren voor deze toffe bende.


May the Malt be with you!  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post2883