WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Miltonduff 30 Year Old 1982 Duncan Taylor

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, maart 10, 2015 07:28:11

Distilleerderij: Miltonduff

Regio: Schotland (Speyside)

Fles: Miltonduff 30 Year Old 1982/2013 Duncan Taylor Single, cask 6136, 53 bts

Kleur: goud

ABV: 42,8%Uitnodigend

De Duncan Taylor Single is een reeks van single malts van minstens 30 jaar oud of van distilleerderijen die niet meer produceren. Deze Miltonduff van 30 jaar oud, waarvan slechts 53 flessen op de markt werden gebracht, ontdekte ik op Spirits in the Sky in november 2014.

De neus is bijzonder aromatisch en fruitig. Heel erg fruitig, zelfs. Perzik, jonge appels, ananas en wat onrijpe banaan. Zeer aangename verrassing. Zachte tuinkruiden, een blaadje munt, beetje kokos ook. Vanille en iets floraals op de achtergrond. Heel wat honing die hem lekker zoet maakt. Het geheel is wel heel zacht, maar oh zo toegankelijk en uitnodigend.

De aanzet is zoet, olieachtig en pittig. Vanille en honing komen nu eerst, vergezeld van een pepertje en wat gember. Het fruit keert dan weer, maar wordt wel onmiddellijk opgeleukt door citrustoetsen, met pompelmoes in een onbetwistbare hoofdrol. De eik drukt ook zijn stempel, maar gelukkig wordt hij niet bitter.

De finish is betrekkelijk lang en kruidig en sterft een verrassend zilte dood. Dat zoutje aan het eind had ik niet zien aankomen.

Bijzonder fruitige Miltonduff met een zilte twist op het eind. Een fles kost iets meer dan 400 EUR, wat ik er wel flink over vind.

87/100


Geproefd door Mark Dermul op 25-01-2015

(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post2880