WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

The Dalmore ‘The Black Isle’ 12 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Niek Verniers zo, januari 31, 2010 20:52:23

Distilleerderij: Dalmore Distillery
Regio: Schotland (Highland)
Fles: The Black Isle 12 Year Old
Kleur: amber
ABV: 40%

We’ll meet again Highlander!

De laatste Scotch van de avond was opnieuw een single Highland malt whisky. Kristof had deze botteling speciaal tot de laatste bewaard.

The Black Isle verschilt van de ‘standaard’ 12 Year Old in het bestanddeel gerijpt op Europese Eik. De Master Blender Richard Paterson gebruikt een 50/50-verhouding Amerikaanse en Europese eiken vaten voor deze dram. In de ‘standaard’ Dalmore 12 YO ligt het aandeel Amerikaanse Eik dichter bij 80%.

The Dalmore ‘The Black Isle’ 12 Year Old zit niet alleen in een zeer mooie fles, hij laat mooie vette tranen na in het glas.

De neus van deze single malt bevat veel alcohol, maar deze is perfect in harmonie met de malt en vanille in de geur. Er zijn ook toetsen van walnoten te ontwaren. Het geheel geurt naar een gezellig, knetterend haardvuur.

Bij de eerste slok is deze dram een aanval op de mond. Maar snel maakt deze plaats voor een licht kruidige, heerlijke smaak in de mond. Lekker!

Omdat we de rest van de avond van deze single malt hebben genoten, schonken we niet zoveel aandacht aan de afdronk.

‘Until the next time Highlander!’ roept de Kurgan naar Connor Macleod in de film Highlander. Ik hoop dat ik dit ook tegen deze Single Highland Malt Whisky mag zeggen!

Score : 83

geproefd door Niek Verniers en Kristof Eliano op 16-01-2010

  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post245