WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Superwhisky

AankondigingenGeplaatst door Tom Van Balen vr, januari 29, 2010 15:18:11

Volgens Whiskypassion.nl gaat Bruichladdich binnenkort een superwhisky creëren. De distilleerderij uit Islay gaat 12 vaten whisky distilleren volgens het procédé dat in een boek uit 1695 wordt beschreven. "Als de brouwerij niet ontploft", zeggen ze daar. Het distillatieproces wordt 4 keer uitgevoerd in plaats van de gebruikelijke 2 keer.

Op 28 februari wordt deze whisky gedistilleerd en binnen het decennium zou er dan een grootse whisky moeten verschijnen die alle liefhebbers en kenners met verstomming zal slagen, toch wat alcoholpercentage bevat. Ik vraag me af of hij drinkbaar is? De zwaarste whisky die ik ooit gedronken heb (en die hier thuis in mijn kast staat) had een alcoholpercentage van 66,7% en dat was een Coal Ila cask strength, natural colour/non chill filtered en gerijpt op een hogshead gedurende 7 jaar. Voor mij is dit ABV voldoende. Ik weet natuurlijk niet waar jullie grenzen liggen? smiley

  • Reacties(4)//blog.whivie.be/#post241